Erovino

O NAMA

NAŠA PRIČA

VINARIJA EROVINO

Vinarija Erovino

U srcu Hercegovine...

Izgradnju vinarije koju smo otpočeli 2002.godine registrirali smo u kolovozu 2006.godine pod imenom EROVINO kako bismo naglasili posebnost našeg podneblja i autohtonost vina (blatina, žilavka i trnjak).

Vinarija EROVINO raspolaže proizvodnim, podrumskim i manipulativnim prostorom o 600m2 i ima kapacitet od 120.000 litara. Opremljena je suvremenom opremom, te ima dovoljno prostornih i tehničkih pretpostavki za povećanje proizvodnje.

Vinarija se nalazi u Rotimlji (općina Stolac), neposredno uz prometnicu Mostar – Stolac – Neum, na pola puta između Mostara i Stoca. Vlasnici vinarije su dvojica braće, Krešimir i Petar Puljić, unuci pokojnog Markana, po čijem imenu je i nazvan naš već poznati brand vrhunskog vina, MARKANT.

MARKANT VINA

VRHUNSKA VINA

Kruna naše vinarije jest vrhunsko vino MARKANT – Vino s kravatom koje je dobilo ime po našem djedu Markanu. (Imenu Markan slična je francuska riječ marquant koja se kod nas rabi u kroatiziranoj verziji markantan, a ima značenje: kršan, istaknut, znatan, poseban, važan). Svaka od ovih odlika odgovara osobnostima našeg djeda Markana koji se odlikovao personalnom izražajnošću. Sve te njegove vrline personalizirali smo u imenu nešeg vina MARKANT. Zbog toga naše vino s kravatom ima markantne (kršne, odlikaške) karakteristike: domaćinsku teksturu, izražajnu formu, krepak okus i uobličenu aromu.

Od 2006.godine vrhunsko vino MARKANT – Vino s kravatom, dobilo je više prestižnih nagrada i zlatnih odličja, na lokalnoj, regionalnoj i međunarodnoj razini.

Vrhunsku kvalitetu svake godine certificiramo na Federalnom Agromediteranskom zavodu u Mostaru.

EROVINO

GALERIJA

Zagrljaj vina i kravate

Naš se dida Markan Puljić zvao
Za njega je loza k'o svetinja bila
Tepao je samo trsu i pčelama
Njegova se ljubav u nas presadila.

Ljubav je naša Markanovo vino
Što od trsa teče do kapljice zlata
Svaku našu bocu kao živo biće
Grlimo kravatom oko njega vrata.

Ovo vino nije za družine svake
Niti ono kuca na svačija vrata
Naljepši je ukras svečanome piru
Zato ga i resi svečarska kravata.

Svečana kravata i markantno vino
Ljubavna je priča dvoje zaručnika
Nebo i zemlja u njemu se grle
Zato može biti piće pričesnika.

Kada budeš za blagdanskim stolom
S prijateljem, društvom ili svatom
Obiteljske gozbe kada se složno slave
Tvoje pravo piće Vino je s kravatom.

Pozovite nas!